Asuntolainan Hyvät ja Huonot Puolet

Suurin osa ihmisistä ei pysty ostaa asuntoa ilman asuntolainaa.

Satoja tuhansia euroja säästöissä valmiiksi on etuoikeus, joka on varattu hyvin harvoille.

Joitakin säästöjä voi kuitenkin löytyä. Loput on lainattava pankilta tai rakennusyhteisöltä. Onneksi on olemassa monia pankkeja, jotka tarjoavat erilaisia ​​erilaisia ​​asuntolainoja. Olitpa ostamassa ensimmäistä kotia tai uudelleenjärjestelemässä, pitäisi löytyä asuntolaina joka sopii sinulle. Erot mm. pikavipin ja pikalainan kanssa on hyvä myös ymmärtää.

Suurin osa lainoista tarjotaan vain takaisinmaksun perusteella, mikä tarkoittaa, että maksat osan pääomasta ja korosta joka kuukausi. Lainan lopussa, joka on tavallisesti 25-30 vuotta, asuntolainat on maksettu kokonaan takaisin.

Jotkut lainanantajat antavat sinulle mahdollisuuden korottaa tätä lainaa, mikä tarkoittaa, että kuukausimaksut kattavat vain korot. Siksi sinulla on oltava suunnitelma, jotta sinulla on varaa maksaa summa, jonka olet alun perin lainannut kokonaisuudessaan, ajanjakson lopussa.

Kiinnityksen valitseminen voi vaikuttaa houkuttelevalta, koska kuukausittaiset takaisinmaksut ovat pienemmät kuin takaisinmaksusuojauksessa, mutta ellei sinulla ole kiinteää suunnitelmaa pääoman takaisinmaksamisesta, kannattaa maksaa takaisin laina normaalisti.

Asuntolainan edut

Asuntolaina tekee kotiomistuksesta edullisen:

Kodin ostaminen on todennäköisesti suurin osto, jonka voit tehdä ja asuntolaina on suurin velka. Koska voit siirtää takaisin lainoja koti-lainaan niin monta vuotta, summa, jonka maksat joka kuukausi, on helpommin hallittavissa ja edullisempana!

Perinteisesti, kun ihmiset ottavat ensimmäisen kiinnityksen, he ovat yleensä valinneet 25 vuoden termin . Tähän ei kuitenkaan ole mitään sääntöjä, ja koska elämme kauemmin ja eläkkeelle siirtymisikä kasvaa, 30 vuoden kiinnitykset ovat yleistyneet. Tämä voi auttaa saamaan kuukausittaiset maksut alas, mutta kääntöpuolella eletään velalla pidempään.

On syytä maksaa takaisin lyhyemmällä aikavälillä, jos on varaa – ei vain ole stresittömämpää, mutta myös säästät itsellesi tuhansia euroja asuntolaiann aikana kohteeksi. Älä unohda, että kun uudelleen järjestelet ja vaihdat uuteen lainaan , sinun ei pidä valita enää 25 tai 30 vuoden termiä.

Oletetaan esimerkiksi, että otat viiden vuoden kiinteäkorkoisen sopimuksen ensimmäisenä asuntolainana ja lainaa rahaa 25 vuoden ajalta. Kun olet tullut sopiman assa uudestaviisi vuotta myöhemmin, sinun pitäisi pyrkiä ottamaan, että kiinnitys yli 20 vuotta.

Asuntolaina on kustannustehokas tapa lainata:

Asuntolainojen korot ovat yleensä muita lainoja vähemmän, koska laina on suojattu vakuudella. Tämä tarkoittaa sitä, että pankki tai rakennusyhteiskunta on vakuuttunut siitä, että jos kaikki menee pieleen ja et voi maksaa sitä, on vielä jotain arvokasta – omaisuuttasi – josta se voi saada rahansa takaisin.

Asuntolainojen korot muuttuvat jatkuvasti – vuosien aikana ne ovat olleet yli 15% ja alle 2%. Kiinteäkorkoiset ja jäljittävät korot ovat yleensä suosituimpia, mutta niissä on myös alennuksia ja  tuotteita, jotka on tarkoitettu ensimmäistä kertaa ostajille ja vuokranantajille. Opas eri tyyppisistä asuntolainoista selittää nämä syvemmälle.

Asuntolainojen haitat

Maksat takaisin paljon enemmän kuin olet alun perin lainannut:

Ilmeisin haitta on se, että sinulla on pitkäaikainen suuri velka. Toinen merkittävä haittapuoli on se, että koska asuntolaina on suojattu omaisuudestasi, sinun on pystyttävä hoitamaan asuntolainan takaisinmaksut tai menetät kodin.

Luottokriisin aikana lainanantajat työskentelivät kovasti pitääkseen myös ne, jotka kamppailivat asuntolainansa kanssa kotonaan. Mutta jos asunnon omistajat eivät todellakaan voi tehdä takaisinmaksuja, heidän kotinsa otetaan heiltä pois. Pankki tai rakennusyhteiskunta myy sen sitten pois saadakseen rahansa takaisin.

Vaikka maksamasi kuukausittainen summa voi tuntua kohtuulliselta, vuosien varrella maksetut summat ovat isot . Esimerkiksi joku, joka lainaa 160 000 euroa 25 vuoden termillä, maksoi yhteensä 280 600 euroa, kun korko lisätään! (Tämä olettaa, että korko on keskimäärin 5% aikavälillä.)