Risicum Kokemuksia 2021 – Edullista kulutusluottoa netistä

Risicum on eräs varhaisimmista pikavippien tarjoajista Suomessa, joka on kuitenkin uudistanut tarjontaansa paljon noista päivistä.

Nykyään se tarjoaa kulutusluottoja ja joustoluottoa kohtuulliseen hintaan ja hyvillä maksuaikavaihtoehdoilla 100 - 5000 euron väliltä.

Risicum toivottaa tervetulleeksi asiakkaat, jotka täyttävät seuraavat ehdot:​

  1. Iältään he ovat 20 - 75 vuotta
  2. Asuvat vakituisesti Suomessa ja omistavat suomalaisen pankkitilin
  3. Oikeustoimikelpoinen, eikä ole maksuhäiriömerkintöjä
  4. Risicumin riskiarvion mukaan kykenevä maksamaan takaisin haluamansa lainan sovitussa ajassa.​
Risicum

Risicumin lainat

Risicum tarjoaa kahta eri lainatuotetta, joista kulutusluotot ovat suunnattu pienempiin rahatarpeisiin, kun taas joustolainaa on mahdollista sopia tarkemmin oman tarpeen mukaan.

Risicum kulutusluotto​

Kulutusluotto on RIsicumin pienempi lainatuote, jota on mahdollista hakea joko 500, 750 tai 1000 euroa.

Se maksetaan takaisin aina 12 kuukauden sisällä joka kuukausi maksettavissa erissä, joiden suuruudet ovat joko​

  • 51,38 € / kk 500 euron lainassa
  • 77,07 € / kk 750 euron lainssa
  • 102,77 € / kk 1000 € lainassa

Jos haet Risicumin kulutusluottoa, saat lainapäätöksen saman tien ja rahatkin käyttöösi todella nopeasti jos hakemus on jätetty 7 -23 välisenä aikana.

Se onkin nopea keino saada pienempää vippiä kohtuullisin kustannuksin.​

Risicum joustolaina

risicum kokemuksia

Risicumin joustolaina on heidän uudempi tuotteensa, ja sitä on mahdollista hakea oman tarpeen mukaan 100 eurosta aina 5000 euroon asti.

Ja vaikka hakisit täydet 5000 euroa, maksat kuitenkin korkoa ja kuluja vain siltä osalta lainaa jonka olet käyttöösi nostanut.

Risicumin joustolaina toimii luottotilin perusteella, josta saat tehdä nostoja omaan tahtiin ja niin usein kuin haluat.​

Avoimesti lainasta sinun on maksettava joka kuukausi takaisin 10 % avoimen lainan suuruudesta, mutta vähintään 50 euroa eikä enempää kuin 300 € kuukaudessa.​

Maksuaikaa tälläiselle lainalle tulee siis nostetusta summasta riippuen 3 - 52 kuukautta.

Hinnastona lainan noste​tusta osasta veloitetaan 29 - 39 % nimellinen vuosikorko, sekä 12,5 % nostokulu ja 5 euron laskutuslisä. Todellinen vuosikorko on noin 77 %.

Jos siis haluat 500, 750 tai 1000 euron lainaa 12 kk maksuajalla, niin kannattaa mielummin ottaa tuo kulutusluotto, sillä sen avulla selviät hieman pienemmillä kustannuksilla. Jos kuitenkin haluat joustoa enemmän, joka aina nostaa lainan kustannuksia, niin Risicumin joustoluotto on hinnastoltaan sitä keskikastia.​

Uusille asiakkaille tarjouksena on tällä hetkellä mahdollista ​saada ensimmäinen nosto 300 euroon asti ilman korkoa tai nostokulua 300 päiväksi.

Risicum kokemuksia

Risicum kokemukset ovat aika perinteisiä mitä tälläinen hyvin toimiva lainapaikka saa. 

Suuri osa on palveluun tyytyväinen, mutta miinuksia tulee heille, jotka eivät ole saaneet mieluistaan lainaa vaikka niin olisivat toivoneet. Myös nettisivut ovat ainakin aikoinaan saaneet myös pientä kritiikkiä.

Esille nostamme muutamia Financer.com -sivuilta löytämiämme kommentteja:​

nämä pikavipit sun muut nettilainat on kyllä aina kalliita ja olen ihan periaattesta vältellyt. NNyt oli kuitenkin tarve kokeilla ja täytyy sanoa, että en kyllä vieläkään pikavippien ystävä ole. Kaikki meni kyllä lopulta niinkuin pitä Risicumin kanssa, mutta asiakaspalvelusta en tykännyt. Joustoluotto oli hyvä

Kirsi
Financer.com

Muistaakseni joskus pari vuotta istten lainasin risicumilta, mutta silloin oli aika erilainen systeemi, nyt näkyy olevan tämä tämmöinen joustoluotto muotia monessa firmassa. Ihan kätevä systeemi tämä luotto kuitenkin kun itelläkin oli remonttia varten tarkotus ottaa lainaan, niin vähä vaikea arvioida sitä lopullista summaa. 2050€ luottoraja riitti hyvin omiin tarpeisiin

Jussi
Financer.com

Ihan kohtuullinen vippipaikka. Nettisivut on mun mielestä todella huonot ja epäselvät – siitä miinusta. Korot ihan normaalit muihin verrattuna ja palvelu on nopeaa. 3/5

Matias
Financer.com

Lainan hakeminen ja muut tarpeelliset tiedot

Risicumin kumpaakin lainaa voit hakea joko nettisivujen kautta tai puhelimitse, josta kuitenkin suosittelemme edellistä. Täyttämällä hakemuksen netissä voit nimittäin varmistaa henkilöllisyytesi ja osoittaa maksukykysi Instator-palvelun avulla, joka nopeuttaa hakemuksen käsittelyä huomattavasti. Jos haet lainaa puhelimitse, joudut lähettämään tulotositteen erikseen sähköpostilla, postin kautta tai faksilla.

Kun olet kuitenkin kerran tämän prosessin lävitse käynyt, ja sen jälkeen onnistuneesti maksanut lainan takaisin, voit jatkossa hakea lisää lainaa ihan vaikka tekstarin avulla.

Laina maksetaan takaisin kuukausittan tuleva lasku maksamalla. Ja jos tahdot maksaa lainaa takaisin nopeammin, tai vaikka heti kokonaan pois, voit ottaa yhteyttä Risicumin asiakaspalveluun tämän hoitamiseksi.​

Yhteenveto & Arvostelu

Risicum on luotettava ja pitkään toiminut lainapaikka, josta on mahdollista saada pienempää ja hieman suurempaakin lainaa.

Heidän kulutusluottonsa on hinnastoltaan selvästi parempi tarjous, mutta joustoluottokin on hinnaltaan keskitasoa.

Monille Risicum on hyvä paikka hakea lainaa, mutta tietyissä tilanteissa voi parempia tarjouksia saada muualta.

Mikäli kuitenkin haet luotettavaa lainaajaa, jolta saat vähän kaikenkokoista lainaa ja pidempää maksuaikaa, sekä missä lainan haku käy todella helposti, voi Risicumia suositella lämpimästi.

Arvosanaksi annammekin sille 4 tähteä viidestä.​

Kokonaisarvosana