Laina.fi Kokemuksia 2021 – Suurempia pikavippejä ja joustoluottoja

Laina.fi sivuston takaa löytyy luotettava DFC Nordic Oy, jolla on kokemusta pienlainojen antamisesta jo monen vuoden ajalta.

Laina.fi sivuston kautta se tarjoaa kahta erilaista lainaratkaisua. Toinen on pikavippiä muistuttava kertalaina, ja toinen enemmän kulutusluoton oloinen luottotili.​

Kumpaakin lainaa voivat hakea henkilöt, jotka täyttävät seuraavat ehdot:​

  • Ikää vähintään 20 v
  • Vakituinen asuinpaikka Suomessa
  • Ei luottohäiriömerkintöjä tai vastaavia ongelmia
  • Kykenee osoittamaan maksukykynsä haluamalleen lainalle.

Tarjolla olevat lainat

Laina.fi tarjoaa siis 2 erilaista lainatuotetta, joiden nimet ovat kertalaina ja käyttölaina.

Laina.fi kokemuksia

Kertalaina muistuttaa enemmän pikalainaa, ja toinen on sitten luottotili jolta saa tehdä nostoja useammassa erässä.

Laina.fi sivustolta löytyy erinomaienn lainalaskuri, jonka avulla on helppo nähdä arvion kuukausieristä eri ehdoilla ja summilla. Sitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää, kun katselee millaista lainaa hakisi.​

Palvelussa on käytössö myös Instator -palvelu, jonka ansiosta lainapäätöksen saat heti kun hakemuksen olet jättänyt.​

Kertalaina​

Kertalainaa voi hakea 600 - 5000 euroa, ja maksuajaksi siihen voi hakea aikaa aina 5 vuoteen asti. Vaihtoehdot ovat vuosien välein, joten kovin tarkkaan omaa aikataulua ei saa valita.

Kertalaina vuotuinen nimelliskorko on joko 24,5 tai 29 %, jonka lisäksi siitä veloitetaan 9,25 % nostopalkkio.

Hinnoiltaan tämä on sieltä edullisemmasta päästä, mitä tulee netissä tarjottaviin pikavippeihin, varsinkin näin suurilla summilla ja pitkällä maksuajalla.

Todellinen vuosikorko vaihtelee summan ja maksuajan mukaan, mutta on kuitenkin aina alle 50 %. Esimerkkinä​ 2000 euron kertalaina 12 kk maksuajalla tulisi maksamaan kokonaisuudessaan 2463.48 €.

Laina.fi:n kertalaina ei olekkaan siis mikään hullumpi vaihtoehto heille, jotka etsivät hieman suurempaa pikalainaa.​

Käyttölaina

Käyttölaina taas on luottotili, jonka suuruudeksi voi hakea joko 2100, 3000 , 4000 , 5000 tai 6000 €.

Koko summaa ei ole tietenkään pakko käyttää, ja nostoja voi tehdä jopa 50 euron erissä jos niin haluaa, maksaen kustannuksia vaan nostetusta summasta.​

Itse luottotilin avaaminen tai ylläpitaminen ei maksa mitään.

Käyttölaina muistuttaa hieman joustoluottoa, jossa saat maksaa lainaa takaisin periaattessaa omaan tahtiin, kunhan vähimmäisehdot tulevat täytettyä.

Laina.fi:n tapauksessa tämä tarkoittaa sitä, että ainakin 10 % lainatusta summasta, tai minimissään 50 euroa pitää maksaa takaisin joka kuukausi. Tässä on kuitenkin myös 300 euron katto, joten tätä suurempia kuukausieriä ei ole koskaan pakollista maksaa.

Saat myös koska tahansa ilman erillistä ilmoitusta maksaa lainaa takaisin myös tätä tahtia nopeammin. Tämä joustavuus sopiikin erityisesti tilanteisiin, jossa joko tulot tai menot vaihtelevat kuukausien välillä. Hyvinä aikoina voi maksaa lainaa takaisin nopeammin, ja heikompina sitten hoitaa vain minimit.​

Luottolimiitti on hieman kalliimpi kuin kertalaina, sen vuotuisen nimelliskoron ollessa 29 - 39 %, ja nostopalkkion 12,5 %.

Tämä on pieni lisähinta lainan joustavuudesta ajan ja nostojen suhteen.​

Laina.fi kokemuksia

Laina.fi on ollut elossa jo monen vuoden ajan, ja se on palvellut monia suomalaisia tänä aikana.

Hyviä kokemuksia on monella, mutta joillakin myös hieman huonompia.

Miinusta on tullut alkuaikojen hämäristä luottoehdoista ,joita on kuitenkin sittemmin parannettu. Toinen ongelma on ollut asiakaspalvelun hitaus, jonka nykyistä tilannetta emme valitettavasti saaneet selvitettyä.​

Tässä muutamia vastaantulleita kommentteja:

Laina.fin kertalainaa hain viime viikolla ja sain rahat nopeasti tilille. Kannattaa käyttää heidän tarjoamaa Instantor-palvelua, koska lainapäätöksen sai heti. Suosittelen myös muille. Kertalaina on edullisempi kuin monen muun toimijan tililuotot.

Mikko
lainamaatti.com

Hain eilen laina.fi osoitteesta lainaa. Kaikki meni hyvin ja laina hyväksyttiin alustavasti ja lainan pitäisi tulla tilille kunhan lähetän palkkakuitin. Lähetin palkkakuitin jossa oli kaikki jo ennestäänkin ilmoittamani tiedot mutta mitää vastausta ei kuulunut. Olen lähettänyt kaksi kyselyä aiheesta asiakaspalveluun mutta minkään näköistä vastausta ei ole tullut. Ei yhtään mitään. Alkaa pikkuisen ihmetyttämään kyseisen puljun toiminta kun ei mihinkään postiin vastata. Onko muilla kokemuksia kyseisestä puljusta? Kauanko on lainan saaminen on kestänyt?

hohhoijjakkaa
Suomi24

Käytössäni on DFC:n käyttölaina. Asiat hoituvat hyvin netin kautta. Vain hyviä kokemuksia Laina.fistä. Ensimmäisellä kerralla en tosin saanut heti lainaa.

Käyttölainaaja
lainamaatti.com

Lainan hakeminen

Kummankin lainan saat haettua helposti sivuston avulla, jossa täytät melko lyhyen ja helpon hakemuksen, jonka jälkeen saat lainatarjouksen todella nopeasti.

Kertalaina maksetaan heti tilillesi, mutta jos haet luottotiliä, saat tehdä sieltä nostoja sitten netin kautta tai kännykän avulla.

Kaiken kaikkiaan lainojen hakeminen on helppoa, ja vastaa hyvin paljon muiden palvelujen vastaavia systeemejä.​

Yhteenveto & Arvostelu

Laina.fi tarjonta on hyvää, ja varsinkin sen pikalaina on eräs parhaista saatavilla olevista isoista pikalainoista pidemmällä maksuajalla.

Sen tarjoama joustoluotto on myös keskiarvoa parempi, mutta ei ehkä niin hyvä kuin tuo kertalaina. Kuitenkin sen 300 euron maksimi kuukausierä tekee siitä houkuttelevan suuremmilla summilla, ja 50 euron minimierä on selvästi pienempi kuin monessa muussa paikassa.​

Yhteenvetona Laina.fi palvelua voi suositella, erityisesti pikavippiä metsästäville. Sillä ei ole pahemmin miinuksia, paitsi hieman hidas asiakaspalvelu ainakin joinakin aikoina ja hieman ehkä kallis joustoluotto tietyillä ehdoilla.

Muuten se on oikein varteenotettava paikka, varsinkin jos ilmaiset pikavipit on jo tullut käytettyä, tai tarvitsee enemmän rahaa.​

Kokonaisarvosana