Fixura Kokemuksia 2021 – Vertaislainaa Edullisesti?

Fixura on toinen kahdesta suuresta vertaislainoja välittävästä tahosta Fellow Financen ohelle Suomessa.

Sen kautta voit hakea lainaa aivan tavallisilta suomalaisilta, jättäen pankit ja muut rahoituslaitokset kokonaan pois tästä prosessisa.

Vertaislainojen suurimpia houkutuksia onkin yleensä mahdollisuus sopia vapaammin lainojen ehdoista.

Fixuran käyttö ja lainat​

Fixuran kautta lainanhakeminen vaatii seuraavien ehtojen täyttämisen:

  • Olet suomenkansalainen ja asut vakituisesti Suomessa
  • Iältäsi olet vähintään 21 vuotta
  • Et omaa maksuhäiriömerkintöjä
  • Tulosi riittävät lainan takaisinmaksuun
  • Pystyt osoittamaan henkilöllisyytesi sähköisesti nettipankkitunnusten tai mobiilivarmenteen kautta.

Monessa mielessä lainan hakeminen Fixuran kautta ei eroa kovin paljon siitä, kun jos hakisit perinteistä pikavippiä tai kulutusluottoa. 

Yksi merkittävimmistä eroista tulee kuitenkin pian jo selväksi, kun hakemuksen aikana pyydetään antamaan haluttu lainan korko.​

Vertaislainan hakeminen Fixuran kautta kulkeekin siten, että kun täytyä hakemuksen lähetetään se mahdolliseksi lainaajiksi ilmoittautuneille, henkilötiedot salassapitäen.

Fixura kokemuksia

He näkevät lainapyyntösi, ja voivat sen jälkeen joko hylätä sen suoraan, tehdä vastatarjouksen, tai hyväksyä pyyntösi suoraan.

Se kuinka paljon korkoa olet valmis maksamaan vaikuttaa paljon siihen, kuinka innokkaita lainaajat ovat sinulle lainaa antamaan, muiden seikkojen lisäksi tietenkin.

Jos tarjoat korkeaa korkoa, voit saada lainan nopeasti mutta maksaa siitä turhan paljon. Jos taas tarjoat aivan liian vähän korkoa, ei kukaan ehkä anna edes vastatarjousta.

Täten joudut hieman miettimään, mikä olisi sopiva korkotaso omilla tiedoillasi. Tähän vaikuttaa erityisesti halutun laina suurus ja maksuaika, sekä omat tulotietosi.

Korkoa voi ehdottaa aina 6 prosentista 27 prosenttiin, joten eroa kyllä löytyy. Toisaalta yläpäästäkin annetut korot ovat monesti melko edullisia mitä tulee netistä haettaviin kulutusluottoihin.

Lainaa voi hakea 1000 - 10000 euron väliltä, aina 500 euron tasoin. Maksuaikaa taas voi hakea 2 - 5 vuotta.

Fixuran sivuilta löytyy hyvä laskuri, jonka avulla voit saada viitteitä siitä, miten paljon laina tulisi maksamaan ja mitkä sen kuukausierät olisivat eri ehdoilla. Huomaa kuitenkin että laskurin korko voi erota saamastasi korosta, jonka takia se on vain suuntaa-antava.

Fixuraa voi käyttää ilman vakuuksia tai takaajia, mutta takaajan ilmoittamalla voit saada parempia lainoja. Vakuuksia taas ei koskaan kysellä.​

Fixuran kautta vertaislainan hakeminen voi siis olla hieman työläämpää kuin suoraan vippitarjousten vastaanottamisen, mutta vastapuolena sitten on mahdollisuus saada lainaa edullisemmin ja sopia vapaammin lainan ehdoista. Tämän takia tätä palvelua ovat käyttäneet jo tuhannet suomalaiset.​

Fixura

Fixura kokemuksia

Fixura kokemuksissa näkyy selvä rajaus sen suhteen, onko kokemuksen jättäjä ottanut lainaa vai tarjonnut sitä.

Nimittäin lainanottajat ovat palveluun todella tyytyväisiä, jota ei voi sanoa lainaajien olevan.

Lainaa ottaneet kiittelevät edullisia korkoja ja mahdollisuutta sopia lainasta tarkemmin. Lainaajat taas valittelevat, että ihmiset eivät maksa riittävästi lainojaan takaisin.​

Tässä muutamia esimerkkinä otettuja Fixura kokemuksia lainaa hakeneiden näkökulmasta:

Hei. Itse hain vuosia sitten Fixuralta lainaa (siihen aikaan piti lähettää 4€:n tekstari, mikä oli kallista). Annoin silloin olla, koska ajattelin, että on huijausta.

Nyt joulukuussa 2015 hain 6000€:n lainan, sain 4000€. Tuli tilille seuraavana päivänä. Aloitan lainan takaisinmaksun tammikuussa 2016.

Joku kirjoitti, että vain sellaiset ottaa lainaa tällaisilta paikoilta, ovat maksukyvyttömiä. Niinkö?

Tämä laina "pelasti" minut ja voin korvata sen vain maksamalla lainaajille takaisin ajoissa.

Eli kiitos Fixura ja lainaajat! En voi muuta kuin suositella.

Lainanottaja
Suomi24

Hei!

Minulla on vain hyvää sanottavaa Fixuran lainapalvelusta.Itse sain sieltä lainan joka oli minulle lähes elintärkeä ja pelasti minut.Lainaa ei tosin kannata hakea 6% korolla vaan parhaiten sen saa yli 15% korolla.Kallista, kyllä mutta jokus ainoa ratkaisu.

Lasku tulee sähköpostissa.Ainoa huono puoli on, että en saa Fixuran kautta maksettua oman pankkini verkkonappipainikkeella laskua koska pankki ei ole valikoimassa.Tai sitten minulla on vaan väärä pankki:) Lainan sain alle viikossa tilille.Lainan saanti riippuu luokituksestasi ja korosta jonka olet valmis maksamaan.

Lainan saanut
Suomi24

Mulla on 10000 euron laina kyseiseen palveluun kolmen vuoden maksuajalla, noin puolet lainasta olen maksanut takaisin, eikä yksikään erä ole myöhästynyt päivääkään. Erittäin hyvä palvelu! Suosittelen molemminpuolin!

Jusel
Suomi24

Yhteenveto & Arvostelu

Hieman suurempia lainoja hakeville Fixura vaikuttaa olevan erittäinkin hyvä paikka, sillä sitä kautta on mahdollista saada edullisempaa lainaa ja sopia paremmin lainojen ehdoista.

Miinuksena sille voidaan sanoa 21 vuoden ikäraja, sekä 500 euron välein rajatut lainasummat. Lisäksi se on hieman työläämpi ja hitaampi tapa hakea lainaa, joka voi tehdä siitä sopimattoman tietyille ihmisille ja tietyissä tilanteissa.

Kaiken kaikkiaan Fixura on kuitenkin positiivinen yllätys, ja sitä voi suositella lämpimistä 1000 - 10000 euron lainoihin, jos kauheaa kiirettä ei ole.​

Kokonaisarvosana