Uusi Pikavippi Avattu 2022 – Uudet Lainat ja Pikaluotot

Uusia lainoja tulee markkinoille tasaisin ajoin, usein pahemmin meteliä pitämättä. Tämän takia monilla voikin mennä ohi uusien lainapaikkojen saapuminen vaikka niitä yrittäisikin etsiä. Tätä helpottaaksemme olemme keränneet tähän artikkeliin uusimpia pikavippejä, lainoja ja luottoja vuonna 2018 ja 2019. Listaa päivitämme sitä mukaan kun uusia lainapalveluja markkinoille tulee!

Uudet pikavipit 2019

Jo jonkin aikaa on uusien pikavippien tulo markkinoille ollut selvästi vähäisempää kuin esimerkiksi kulutusluottojen ja joustoluottojen. Iso osa uusista lainoista onkin tälläisiä isompia luottoja, ja perinteisten pikalainojen suhteen uusien vippien saapuminen on ollut paljon hitaampaa jostain syystä. Liekkö pienten vippien ala jo niin kilpailtu ettei sinne enään uudet lainapaikat tahdo niin mukaan tulla?

Listaltammekin näet että iso osa uusista lainamestoista on keskittyneet tarjoamaan yli 500 ja 1000 euron lainoja. Toisaalta siis mahdollista on hakea isompi pikalaina heiltäkin jos niin haluaa, mutta suosittujen pienten vippien tarjonta onkin pysynyt aika samana jo parin vuoden ajan. Tarjontaa on jo nykyään aika paljon, joka voi selittää myös miksi uusia pikavippejä ei ole pahemmin näkynyt.

Toisaalta muutamat vippipaikat ovat uudistaneet tarjontaansa ja täten heidän kauttaa voikin saada uudenlaisia vippejä, joissa on erilaiset lainaehdot ja muut toiminnot. Nämä kannattaa myös kurkata, jos kaipaa pientä uutta pikaluottoa 2018.​

Uusimmat lainat 2019

Uusia lainoja on tullut vuoden 2017 aikana noin 6 -7 erilaista, ja tämän vuoden 2018 aikana tähän mennessä jo muutama. Lisää tulee siis koko ajan, mutta varsinaista ruuhkaa markkinoille ei enään ole. Pikalainamarkkinat ovatkin alkaneet selvästi jo vakiintua, ja uusia lainapaikkoja ei tule enään sitä tahtia mitä niitä tuli jokin aika sitten.

Uudet lainat ovat myöskin saapuneet monesti ulkomailta, ja erityisesti Norjalaiset lainaamot ovat aktiivisesti siirtyneet nyt tarjoamaan uusia pankkilainoja Suomeen.​ Nämä ovat kuitenkin nimensä mukaisesti jo keskimäärin hieman isompia lainoja, ja täten eivät sovellu kovin hyvin pientä vippiä etsiville suomalaisille.

Uusien lainojen tarjonta onkin siis keskittynyt nyt parin vuoden ajan erityisen vahvasti isompien lainojen suuntaan, jolle koko laina-ala on alkanut vaikuttavan suuntaavansa. Pieniä vippejä on vielä paljon tarjolla, mutta uusia ei pahemmin ole enään näkynyt kuin ajoittain.​

Uusi lainapalvelu avattu

Uusia lainapalveluja on avattu viimeisen parin vuoden aikana useampiakin, mutta iso osa näistä on ns. lainojen kilpailutuspalveluja. Ne siis välittävät hakemuksia eteenpäin, ja tekevät mahdolliseksi kilpailuttaa laina yhdellä hakemuksella joka sitten laitetaan eteenpäin lukuisille eri rahoituslaitoksille ja pankeille.

uudet pikavipit

Nämä ovat todella käteviä palveluja, mutta itse lainoja he eivät suoraan tarjoa vaan välittävät vain hakemustasi eteenpäin. Tämän takia ei voikkaan oikein suoraan sanoa että näiden palvelujen mukana tulisi uusia lainoja tai pikavippejä markkinoille. Nämä palvelut tekevät lainojen hintakilpailusta todella kätevää, mutta eivät siis itse tuota uusia pikalainoja 2018 vuonna tai muutenkaan.​

Pikaluotto uusi heti

Pikaluottojen suosio on vaipumassa vähän alhaisemmaksi, ja useimmat ns. pikaluotot ovatkin tänäpäivänä identisia pikavippien kanssa. Uusia pikaluottoja ei siis pahemmin ole tullut, eli niillä on se sama kohtalo kuin mikä on ollut uusilla pikavipeilläkin.

Mikäli tahdot lainata pikaluoton 2018, joudutkin useimmiten kääntymään joko pikalainan puoleen, tai sitten katselemaan kulutusluottoja. Pikaluotto alkaa olla terminä jo hieman vanhentunut, sillä pikavipit hoitavat useimmiten saman asia pienten vippien puolella, kun taas kulutusluottojakin saa niin nopeasti nykyään että niitä voi tällä osalta kutsua myös pikaluotoiksi.​

Uusi pikalaina pankkitunnuksilla

Vanhojen ja uusien pikalainojen kohdalla suunta on ollut pitkään jo kohti pidempiä maksuaikoja, joka osiltaan hieman vesittää taas termiä pikalaina. Nykyään onkin täysin mahdollista saada useampia pikalainoja jopa 12 kuukauden maksuajalla.

Muute​n pikalainojen tilanne vastaa hyvin pitkälti myöskin pikavippien tilannetta. Uusia ei pahemmin ole tullut, mutta moni vanha lainapaikka on tarjontaansa uudistunut joka näkyy erityisesti mm. näissä pidemmissä maksuajoissa. Nyt onkin helpointa hakea pikalaina pitkällä maksuajalla jos sellainen kiinnostaa.

Pikavippejä on netissä tarjolla todella monta, ja niitä on myös saatavilla lukuisista eri sivustoista ja palveluista. Kuitenkin osa näistä on jäänyt jo hieman aikaansa jäljelle, ja monesti voi löytää todella kovia tarjouksia kun katsoo uusia pikavippejä.

On monia syitä miksi ihmiset haluavat lisää tietoa uusista vipeistä, mutta oli syysi mikä tahansa, tässä listaus uusimmista pikavipeistä mitä olemme nähneet vuodelle 2018.

​Ovatko uudet pikavipit luotettavia?

Suurin riski täysin uusia pikavippejä valitessa on usein se, että niiden luotettavuudesta voi olla todella vaikea tai jopa mahdoton löytää tietoa. Tämä on varsinkin tilanne silloin, kun sivuston takaa löytyy aivan uusi alalle tullut yritys. Jos taas sivuston perustaja on jo tarjonnut lainoja muiden sivustojen kautta, voi niiden kokemuksia selaamalla löytää aika hyvän idean siitä, miten myös heidän uusi palvelunsa toimii.

Oikeasti havaintojemme mukaan pikavippialalle on nykyään aika vähän enään uusia tulokkaita, ja moni uusista lainoista on vain edellisten toimijoiden uudelleen brändäämia lainoja.

Joskus ne ovat lähes identisiä vanhojen kanssa, niin ehtojen ja verkkosivuston ulkonäönkin suhteen, mutta aina ajoittain tulee tarjolle myös uusia tarjouksia, jotka voivat olla erittäin hyviä.

Etuna nimittäin on yleensä se, että jos sivusto on aivan uusi, joutuu se kilpailemaan kovemmin asiakkaiden saamiseksi. Ja tämä tarkoittaa monesti parempia tarjouksia, ja jopa ilmaisia vippejä. Lisäksi esimerkiksi asiakaspalvelu voi olla parempi, kun sivusto on uusi ja ei niin ruuhkainen.​

Vaikka uusien vippien etsiminen ei aina tuota tulosta, kannattaa ne yleensä nopeasti katsastaan kun etsii sopivaa lainaa. Tälläisten lainavertailujen kautta kuten tämä siinä ei mene montaa minuuttia, ja samalla näkee onko markkinoille tullut jotain uusia houkuttelevia tarjouksia. Jos näin ei ole, voit kääntyä luotettavien ja hyvien vanhempien toimijoiden puoleen, kuten vaikka  Lainaston tai Vivuksen.

Onko markkinoille tullut sitten uusia lainoja?

2017 vuosi vaikuttaa olevan aika hiljainen uusien lainojen suhteen, joskin 2016 vuonna niitä tuli sitten hieman enemmän.

Moni uusista tulokkaista on jo aikaisemmin Ruotsissa, Norjassa tai muussa lähimaassamme lainoja tarjonneita yrityksiä, jotka ovat nytten sitten laajentaan toimintaansa Suomeen.

Näistä esimerkkeinä melko uusista lainoista voidaan mainita mm. BigBank sekä Komplett Bank, jotka tällä tavoin saapuivat Suomeen vuosi- kaksi sitten.​ Nimensä mukaisesti nämä ovat pienempiä pankkeja, jotka tarjoavat myös keskimäärin hyvinkin edullista pienlainaa nykyään myös suomalaisille. Ainoa haaste on se, että niiden kautta hakiessa lainakriteerit ovat hieman kovemmat kuin monissa perinteisissä vippipaikoissa.

Oikeastaan uusia suomalaisia lainatarjoajia on tullut todella vähän markkinoille enään pariin vuoteen, vaan suurin osa nykyisistä​ toimijoista on toiminut alalla jo ainakin 5 vuoden ajan, ja moni ihan sieltä pikavippien alkuajoilta lähtien. Ala alkaakin olla niin kilpailtu, että uusien pienempien toimijoiden on enään vaikea sinne jalansijaa saada.

Osa uudemmista pikavipeistä​ onkin siis joko näiden toimijoiden uusille lainatuotteille luotoja sivustoja, tai heidän ostamiaan vanhoja brändejä uudelleen luotuna. Osa heistä tekee myös useampia sivustoja, jotka tarjoavat hyvin samanlaisia lainoja.

​Tämän takia uusia pikavippejä etsivien pitääkin nykyään 2018 kääntyä aika paljon ulkomaisten toimijoiden puoleen, jotka ovat juuri saapuneet Suomeen. Ja sitä mukaan kun näitä havaitsemme, lisäämme heidät myös tähän listaan.

Mitä ottaa huomioon uutta pikavippiä ottaessa?

Kun tahdot hakea lainaa aivan uudelta taholta, joutuu selvittämään muutaman asian ennen kuin lainaa virallisesti hakee. Tämä siis jos tutkimusta tekee itse, sillä me olemme parhaamme mukaan yrittäneet tämän hoitaa puolestasi, mutta omakohtainen varmistus ei tietenkään ole haitaksi.

Aivan normaalista kannattaa tietenkin lukea lainan ehdot lävitse, ja katsoa ne tarkasti ennen kuin tekee muuta.

Mutta sitten jos ne vaikuttavat hyviltä, kannattaa tarkistaa hieman kuka sivuston takana oikein on. Ja tähän on muutama mahdollisuus.

Yleensä sivustolla lukee kyllä ihan näkyvästi kenen sivusto se on, mutta joskus tätä tietoa voi joutua etsimään hieman. Sen pitäisi kyllä lain mukaan sieltä löytyä, joten jos sitä ei mistään löydy, kannattaa yleensä mennä suoraan muualle.

Uusi-Pikavippi-Avattu-2018-Uudet-Lainat-ja-Pikaluotot

Aluksi voit googlata vaikka tämän nimen, ja katsoa mitä löytyy. Jos kyseessä on ulkomailta tullut toimija, löydät todennäköisesti kokemuksia heidän kotimaastaan. Jos taas suomalainen vanha toimija, niin kokemuksia heidän aikaisemmista palveluistaan.

Jos kyseessä taas on täysin uusi yritys, voit tarkistaa löytääkö heidät luotonantajarekisteristä, johon jokaisen netissä tai muualla lainoja tarjoavan yrityksen on lain mukaan ilmoittauduttava.​

Jos edellä olevat seikat ovat kunnossa, voit ainakin jossain määrin luottaa tähän tahoon, sillä heidän omistajansa ja muut tiedot ovat rekisterissä, jonka takia he eivät voi oikein rikkoa lakia tai tehdä muita huijauksia. Riski on olemassa, mutta onneksi se on hyvin pieni varsinkin näin pienessä maassa kuin Suomi.

Turvallista on myös tehdä aluksi pienempi nosto, ennen kuin hakee suurempia lainoja ja katsoa miten palvelu oikein toimii. Jos tämä on vain mahdolllista, on se myös suositeltavaa ihan kaikille lainapaikoille.'

Monesti se ei kuitenkaan ole, vaan tarvitaan suurempaa lainaa jotain tiettyä tarvetta varten. Tällöin voi sitä hakea luotettavalta vaikuttavalta taholta, oli se sitten uusi tai vanha, ja yleensä aina kaikki menee suunnitelmien mukaan, kunhan on lukenut ja ymmärtänyt lainan ehdot ja tarkistanut ainakin pikaisesti lainaajan taustat.

Kiitos kasvaneen sääntelyn, on pikavippiala paljon paremmalla tolalla kuin 2006, joten lainoja voi netistä hakea nykyään paljon turvallisemmin mielin kuin aikoinaan. Pieni tarkkaavaisuus on kuitenkin aina hyväksi, ja suurempikin kun kyseessä on lainan ehdot.

Keskimäärin on kuitenkin ottaa turhaa stressiä. Jos lainanantaja on rekisterissä, on se lähes aina merkki että he hoitavat asiat lain mukaisesti ja oikein.