Pikalainat Pitkällä Maksuajalla (2022) – Katso Vertailu

Pikalainan ei tarvitse enään aina tarkoittaa sitä, että laina pitäisi maksaa takaisin kauhean nopeasti ja kovalla kiireellä. Nykyään on tarjolla myös pikalainoja pidemmällä maksuajalla, jotka sopivat erityisen hyvin silloin kun tahdot hakea hieman suurempaa pikaluottoa.

Tässä onkin listattuna parhaita pikavippejä pitkällä maksuajalla vuonna 2019. Lue vertailu ja hae omasi!

Pikalainat pitkällä maksuajalla 2019

Osittain varmasti koska pikalainojen suuruudet ovat kasvaneet viimeisten 3 -5 vuoden aikana, niin samalla myös niiden maksuajat ovat pidentyneet. Nykyään onkin tarjolla mm. monia pikalainoja 12 kuukauden maksuajalla, ja näiden määrä on kasvanut selvästi. Tästä kertoo myöskin se, että moni pikalaina 6 kuukauden maksuajalla on siirtynyt viimeisten vuosien aikana täyteen vuoden maksuaikaan, jonka suosio on samalla kasvanut selvästi.

Se mikä kenellekkin on pitkä maksuaika on tietenkin mielipidekysymys, mutta jos puhutaan alle 2000 euron lainoista, joita vipit useimmiten ovat, on vuodenkin maksuaika monille aivan riittävä. Toisaalta mahdollista on myös saada pieni laina pitkällä laina-ajalla, jolloin voi lainan kuukausierät saada todella pieniksi ja näin helpommin hakea lainaa vaikka omat tulot olisivat sieltä pienemmästä päästä.​

Pikalainat pitkällä maksuajalla ovatkin monessa mielessä käteviä, mutta niillä on myös se kääntöpuolensa. Varsinkin jos lainan korko on kovempi ja lainasumma suurempi, niin pidemmällä maksuajalla myös lainan kustannukset alkavat nousta selvästi ajan kanssa.

Pikalainat Pitkällä Maksuajalla

Tämän takia ei kannattakkaan ottaa turhan pitkää maksuaikaa, vaan yrittää löytää se kultainen keskitie. Pikaluotto pitkällä maksuajalla voi olla joskus parempi, joskus huonompi ja joskus neutraali. Joskus se voi tehdä lainan kalliiksi, mutta toisinaan taas sitten mahdollista lainan hakemisen, mitä ei olisi voinut saada jos maksuaika olisi ollut lyhyt.​

Harkintaa kuitenkin olisi hyvä käyttää, ja pohtia mikä se sopiva laina-aika itselleen oikein olisi. Helpoiten tämä tapahtuu useimmiten katsomalla asiaa hieman käänteisesti, esimerkiksi laskemalla ensiksi paljonko lainaa tarvitset, ja kuinka paljon voit sitä lyhentää kuukaudessa.

Näiden summana on aika helppo laskea tarvittu maksuaika, jotta kyseinen yhtälö saadaan toteutumaan. Mitä isompaa lainaa ja pienempää kuukausierää kaipaat, sitä pidemmän laina-ajan myös tarvitset omalle pikavipille. Kulutusluotto pitkällä maksuajalla on myös mahdollista saada, mutta niissä on usein omat rajansa johtuen lainojen suuremmasta koosta.

Tämä artikkeli onkin keskittynyt vertailemaan pikavippejä pitkällä maksuajalla. Tietoa joustoluotoista pitkällä maksuajalla ja muista luotoista, löydät niihin keskittyvästä artikkelista.​

Pikavippi pitkällä maksuajalla

Pitkä maksuaika on lyhyempi pikavipeissä kuin kulutusluotoissa keskimäärin, joka johtuu useimmiten niiden pienemmästä koosta. Selvää on että suuremmissa lainoissa on useimmiten pidemmät laina-ajat, sillä muuten niiden takaisinmaksu olisi selvästi vaikeampaa ja monelle jopa mahdotonta. Pikavippien suuruus on useimmiten alle 2000e, joten myöskin maksuajat ovat rajoitetummat.

Pikalainat pitkällä maksuajalla sisältävät yleisesti enimmillään 12 kuukauden maksuajan, joka riittää kyllä useimmille varsinkin jos haetaan hieman pienempää vippiä. 2000 € lainoissa voi saada usein pidemmän maksuajan ottamalla ne luottoina kuten joustoluottoina, joka kannattaa pitää mielessä jos etsii näitä aivan yläpään suuruisia lainoja.​

Aikaisemmin oli tavallisempaa saada pikalainaan 6 kuukauden maksuajan, mutta useimmat näitä tarjoavista lainapaikoista ovat nostaneet laina-ajan nykyään täyteen vuoteen. Lisäksi väliltä löytyy myös lainapalveluja kuten Creditstar, jossa saat itse valita vapaasti laina-ajaksi 1 - 12 kuukautta oman maun mukaan.

Pikalainat pitkällä maksuajalla 2018​

Mitä haittaa siitä sitten on, jos hakee tälläisen pitkän maksuajan vipin? No isoin heikkous on se, että korkoa ehtii kerääntyä pidemmältä ajalta, joka vastaavasti sitten nostaa tälläisen lainan kustannuksia. Tämän takia halpaa lainaa haluavienkin kannatta yrittää maksaa lainat takaisin aina niin nopeasti kuin vain mahdollista, mutta ymmärrettävästi se ei ole aina mahdollista kun haetaan suurempia lainoja. Tai mahdollista on siis maksaa ne parhaansa mukaan nopeasti takaisin, mutta usein tähän on vähän pakkokin ottaa enemmän aikaa.

Se kuinka kalliiksi tälläinen pitkä laina aika sitten tulee riippuu erityisesti lainan korosta ja lainan suuruudesta. 500 € laina 12kk maksuajalla maksaa korkona keskimäärin noin 250 euroa vuoden ajalta, eli noin 20 euroa kuukaudessa. Jos se maksettaisiin 6 kuukaudessa, säästöä tulisi siis noin 130 - 150 euroa. Se onko tämä laina-ajan pidennys tämän arvoista, se on jokainen pääteltävissä itse. Monesti pidempi laina-aika mahdollistaa kuitenkin suurempien lainojen ottamisen jos sellaista on tarve saada, tai mahdollistaa lainan lyhennysten pienentämisen kuukautta kohden, joka voi helpottaa ja tehdä takaisinmaksusta vähemmän stressaavaa.​

Lainaa heti pitkällä laina-ajalla

Halusit sitten pikalainaa tai pienen lainan pitkällä laina ajalla, on sitä mahdollista saada 2018 tilillesi melkeinpä heti. Erilaisia lainoja on monenlaisia, mutta yhteistä suurelle osalle niistä on se, että on mahdollista saada jopa lainaa heti tilille varsinkin päiväsaikaan. Yöllä jätetyt hakemukset saadaan kuitenkin maksaa tilileilla vasta aamulla, joka tietenkin hidastaa näin ollen myös rahojen saamista.

Jos siis nopeus on tärkeää, ei pidempi laina-aika tarkoita etteikö tälläistä nopeaa pikavippiä voisi saada myös helposti ja pikaisesti omalle tililleen.​

Pikavippi pitkä laina aika

Jos siis kaipaat pidempää laina-aikaa vipillesi tai pikalainalle, niin tarjontaa kyllä on ja jopa erittäin kohtuuhintaista sellaista. Katso pikalainavertailumme tämän artikkelin yläosasta, ja katso mikä näistä tarjolla olevista lainoista sopisi juuri sinun tilanteeseesi parhaiten.

Lainahakemuksia voit jättää 24/7, ja päätöksen saat usein jo minuuteissa. Rahat tulevat tilillesi klo 7 - 23 välisenä aikana todella nopeasti, muuten saat ne sitten seuraavana aamuna heti kello seitsemän.​

Pikalainat pitkillä maksuajoilla ovat nykyään selvästi suositumpia kuin koskaan ennen, ja tämä on tuonut myös niiden tarjontaan paljon parannusta. Nykyään onkin täysin mahdollista hakea pikavippi 12 kuukauden maksuajalla jo useammastakin lainapaikasta. Tätä pidempiä maksuaikoja etsivän täytyy usein kääntyä kulutusluottojen puoleen, mutta tälläinen vuoden maksuaika on kuitenkin useimmissa tapauksissa aivan riittävä jopa hieman suuremmalle vipille.