Pikalaina 6kk 2022 – Parhaat Lainat

Pikavippien maksuajat ovat keskimäärin lyhyempiä kuin monien muiden tavallisten ja suosittujen lainojen. Sama asia koskee myös pikalainoja, jotka ovat monesti hyvin samanlaisia kuin pikavipit, mutta hieman eri nimellä.

Kuitenkin koska niin moni taho tarjoaa nykyään pikalainoja, mahtuu joukkoon myös yrityksiä joilta saa hieman pidemmän maksuajan. Yleisimpinä näistä pidemmistä ajoista ovat erityisesti 12 ja 6 kk maksuajat, joita saa joistakin tietyistä paikoista. Nykyään 2017 tuntuu varsinkin tuo 12 kuukauden maksuaja nostaneen suosiotaan selvästi.

Pidemmittä puheitta kuitenkin tässä listaus tarjolla olevista 6kk pikalainoista tätä kirjoittaessa (päivitetty heinäkuussa 2019):

Miksi pikalaina 6kk?​

6 kuukauden pikalainat ovat niin suosittuja, että ne on täytynyt kerätä ihan saman ja oman artikkelin alle. Mutta miksi näin sitten on, miksi ne ovat niin suosittuja? Mikä tekee 6 kuukauden maksuajasta sitten niin suositun?

Syitä tähän on varmasti monia, mutta itse voisin uskoa sen merkittävimmän olevan se, että se on ensimmäinen tasaluku, joka on kuitenkin pidempi aika kuin normaalit pikavippien maksuajat. Veikkaisinkin, että 6 kk on arvio, ei mikään virallinen ra​ja maksuajan suhteen. Useat haluavat enemmän maksuaikaa kuin perus 3 kuukautta, mutta eivät välttämättä tarvitse kuitenkaan koko vuotta.

Seurauksena on sitten se, että etsitään pikalainaa 6kk maksuajalla.

Hyvä on kuitenkin aina kysyä lainoja haettaessa, että millaista maksuaikaa sitä oikeasti tarvitsee. Sillä mitä nopeammin lainan saa maksettua takaisin, sitä halvemmaksi se tulee. Toisaalta joissakin lainaamoissa kustannuserot maksuaikojen välillä voivat jäädä pieniksi, jos suurimman kustannukset muodostaa nostokulu.

Tämän takia on mahdoton antaa suoraan ohjetta siitä, mikä on se paras ja sopivin takaisinmaksuaika juuri sinun tapauksessasi. Sen takia haluankin mielummin vain varmistaa, että se tulee pohdituksi kunnolla, sillä vain sinä tiedät parhaiten sen, mikä sinulle sopii.

Mitä tulee maksuaikaa, lyhyempi on aina parempi, mutta se ei kuitenkaan saa olla liian lyhyt. Jätä siis hieman marginaalia, jotta et ajaudu ongelmiin jos jotain yllättävää menoa kuitenkin ilmaantuu. Monesti sitä nimittäin ilmaantuu, vaikka ei haluaisi.​