Koroton Pikavippi 2022 – Top 5 Pikalainat

Miltä kuullostaisi koroton pikavippi? Tosi hyvältä, vaiko hieman uskomattomalta?

Kun itse kuulin, että jotkut firmat tarjoavat nykyään pikavippejä ilman korkoa, olin itsekkin ihan ihmeissäni. Mikä järki siinä nyt on, tarjota vippiä ilman kustannuksia tai muita korkoja?

Kun tähän kuitenkin hieman perehtyy niin älyää nopeasti, että korottomat pikavipit ovat tulleet jäädäkseen, ja ne ovat aivan totta. Niihin on nimittäin omat syynsä, miksi niitä tarjotaan nykyään jo monen eri lainaajan kautta. Ne ovat eräs parhaita win-win tilanteista niin lainaajan kuin lainanantajan näkökulmasta.

Miksi koroton pikavippi?​

Pikavippi ilman korkoa kuullostaa tyhmältä, sillä kukapa meistä antaisi jollekkin tuntemattomalle lainaa, jos ei itse siitä voisi tienata jotakin. Asia on kuitenkin hieman eri, kun puhutaan ammattimaisesta lainanantamisesta, jossa samat asiakkaat voivat tulla takaisin uudestaan ja uudestaan.

Pikavippejä tarjoavat firmat ovat nimittäin havainneet, että kun ihminen kerran ottaa heiltä lainan, oli se sitten ilmainen tai maksullinen, tulee hän yleensä takaisin samaan paikkaan, kun etsii uutta lainaa. Ja tähän faktaan perustuukin juuri korottoman pikavipin taika.

Tarjoamalla korotonta pikavippiä, saavat firmat helposti asiakkaita, joiden on nähty tulevan takaisin jos he tarvitsevat uutta vippiä myöhemmin. Ja tällöin he maksavat sitten normaalin hinnaston mukaiset korot ja kustannukset.

Koroton ensilaina onkin eräänlainen lainaajien sisäänheittotuote, jonka avulla houkutellaan uusia lainaajia ovista sisään ( tai tässä tapauksessa nettisivuille). Tämä periaate on erityisen voimakkaana ruokakaupoissa, joissa olet varmasti huomannut monesti jonkun tietyn tuotteen olevan erityisen halpa, niin halpa että sitä myydään ihan tappiolla. Näissäkin idea on sama, houkutella asiakkaita sisään, jotka sitten ostavat muita tuotteita tarjoustuotteen lisäksi, jolloin voitolle jää myös kauppias.

Kuka voi saada korottoman lainan?​

Nyt kun tiedät miten koroton pikavippi toimii, ymmärrät myös sen rajoitukset ja ehdot.

Pikavippiä ilman korkoa tarjotaan aina vain uusille asiakkaille, eli ihmisille jotka eivät ole koskaan kyseistä firmasta lainaa ottaneet. Tietenkin sitä voisi tarjota kerran myös vanhoille asiakkaille, mutta se ei ilmeisesti ole kannattavaa.

pikavippi ilman korkoa

Lisäksi korottomissa lainoissa on yleensä korkeammat ikärajat kuin joissakin toisissa pikavipeissä. Tämän takia esimerkiksi pikavippiä 18 vuotiaana etsivä harvoin löytää firmoja, jotka tarjoavat hänelle ilmaista ensilainaa.​

Lisäksi näissä pikavipeissä on yleensä tavallistakin tiukempi maksuaikataulu, ja yleensä koko summa pitää maksaa takaisin jo 30 päivän sisällä, ja pisin aikakin on vain 59 päivää. Tämä seikka tekee yleensä sen, että kauhean suuria lainoja ei voi ilman korkoja ottaa, sillä niitä ei voisi maksaa takaisin näin nopeasti. Näin ollen, vaikka osa firmoista tarjoaakin jopa 1000 euroa ilmaista lainaa, ei kauhean moni voi näin suurta tarjousta hyödyntää.

Houkutus voi olla suuri ottaa hieman suurempi laina kuin oikein tarvitsisi, mutta se ei kannata, sillä jos lainaa ei maksa takaisin sovitussa ajassa, ongelmia tulee nopeasti.

Suurin ongelma on ehkä se, että jos koko summa ei ole maksettu takaisin sovitussa ajassa, lisätään siihen kaikki normaalit kustannukset ja korot. Tämän takia se ei siis ole sitten enään mikään koroton pikavippi, vaan aivan täysin normaalikuluinen laina. Tai ei edes mitenkään ihan normaalikuluinen, sillä siihen lisätään myös myöhästymismaksu ja muut rangaistusmaksut.

Mitä ikinä siis teetkin, panosta erityisesti siihen että saat korottoman lainasi maksettua takaisin nopeasti, sillä muuten siitä voi tulla kallis pikavippi.​ Lue myös ehdot tarkkaan jo lainaa hakiessa, jotta sitten ei tule ikäviä yllätyksiä tai muita ongelmia. Tarkkaan lukeminen voi pelastaa monista ongelmista. Laita myös rahaa sivuun jo ajoissa, jotta saat maksettua vipin takaisin kun lasku tulee.