Mistä Lainaa Helposti? (2022) – Top 5 Lainat

Ehkäpä se helpoin tapa hakea lainaa nykyään on hakea sitä netistä. Verkossa on tarjolla monenlaista lainaa, monissa eri summissa ja monin eri maksuajoin. Se mikä näitä kuitenkin kaikkia yhdistään on yleensä niiden hakemisen ja saamisen helppous, ainakin jos verrataan moniin muihin tarjolla oleviin lainoihin. Tässä onkin suosituksiamme parhaista lainoista, joita kannattaa hakea kun tahdot lainaa helposti!

Lainaa helposti netistä 2019

Tietenkin jokaisella riippuu omasta tilanteesta ja elämänvaiheesta se, mistä sitä lainaa saisi helpoiten. Jos tulot ovat kovat ja omaat hyvät suhteet pankkiisi, voi pankkilainan saaminen käydä tuosta vain helposti. Toisaalta jos olet työtön tai opiskelija jonka tulot ovat pienemmät, voi pankkilainan saaminen olla lähes mahdotonta.

Keskimäärin voisi sanoa, että vuonna 2018 helpoiten lainaa saa netistä. Tämä pätee varsinkin pienempiin pikalainoihin, mutta myös isompia vippejä tai kulutusluottoja voi saada melko vaivattomasti, kunhan omaat jonkinlaiset tulot. Mahdollista on saada pientä lainaa ilman tulojakin, mutta silloin vaihtoehdot ovat selkeästi rajoitetummat.​

Mutta totta on toisaalta myös se, että toisista paikoista sitä lainaa saa helpommin kuin toisista. Ja on aika vaikea usein etukäteen sanoa, mikä on helppo laina ja mikä taas sitten vaikeampi ennen kuin on niitä hakenut. Useimmat lainat verkossa on todella helppo hakea, ja uskommekin että useimmat jotka etsivät ns. helppoa lainaa haluat erityisesti niitä lainoja joiden saamisen kriteerit eivät ole niin tiukat. Tällöin toiset lainamestat ovat usein selvästi parempia kuin toiset.​

Lainaa heti

Mistä sitten saa sitä lainaa helpoiten? Suosittelemme katsomaan suosituksiamme tämän vertailun yläosasta, mutta mikäli tahdot katsoa myös laajempaa lainavertailuamme tai tutustua asiaan tarkemmin itse, niin voimme suositella seuraavia vinkkejä etsinnän avuksi.

Kun tahdot lainaa helposti, hyviä vinkkejä niiden löytämiseen ovat:​

  • Etsi lainoja joiden ikäraja on alhainen, mieluiten 18v tai 19v
  • Katsele pienempiä lainoja ja pikavippejä
  • Kalliimpia lainoja on useimmiten helpompi saada kuin halpoja
  • Mitä pidemmän maksuajan otat, sitä helpommin lainaa usein on saatavilla.

Tietenkin kun erilaisia lainoja ja vippimestoja on tarjolla useampia kymmeniä niin nämä vinkit eivät aina päde, mutta yleensä näiden asioiden välillä on selvä yhteys.

Alhainen ikäraja on usein ehkä selvin merkki lainan saamisen helppouden suhteen, joten siitä kannattaa usein lähteä liikkeelle. Toisaalta selvää on myös maalaisjärjelläkin että 300 euron laina on helpompi saada kuin vaikka 5000e laina.

Se että kalliimpia lainoja on usein helpompi saada taas johtuu riskistä. Jos lainat ovat edullisia, tarvitaan monta lainaa jotta voitaisiin kattaa yksi laina jota ei ole saatu haettua takaisin. Tämän takia riski on suurempi, ja täten myös lainaajien tiedot tarkastellaan tarkemmin kuin jos lainan korko olisi kovempi.​

Pidempi maksuaika taas laskee lainojen kuukausilyhennysten suuruutta, joka tekee lainan maksamisen helpommaksi ja pienentää riskiä että lainaajalta ei tätä rahamäärää löydy. Vaikka ongelmiin voikin joutua jo vaikka 30 euron lyhennysten kanssa teoriassa, on se harvinaisempaa kuin jos lainaa pitäisi lyhentää 150 euroa joka kuukausi.

Näitä voikin pitää hyvinä ohjenuorina kun tahdot itse katsella mistä sitä lainaa saisi helposti. Useimmissa tapauksissa nämä antavat hyvää osviittaa sen suntaan kuin vaivattomasti lainaa tarjotaan. Pidä siis ne mielessä kun katselet tarjolla olevia lainoja, niin löydät sen helpon lainan kun sellaista haluat.