Edullinen Laina Pitkällä Maksuajalla (2022)

Netin kautta on tarjolla useampiakin edullisia lainoja pitkällä maksuajalla, mutta aina niitä ei ole niin helppo löytää monien lainapaikkojen keskittyessä tarjoamaan nopeita pikavippejä. Tähän olemme kuitenkin keränneet laajan vertailun netissä tarjolla olevista lainoista, erityisesti keskittyen niihin halvempiin ja pidempiaikaisiin lainoihin vuonna 2019.

Edullinen Laina Pitkällä Maksuajalla 2019

Verkkolainat ovat siirtymässä hiljalleen kohti pidempiä maksuaikoja ja koko ajan halvempiin lainoihin, jonka ansiosta vuonna 2018 onkin helpompi kuin koskaan hakea myös netistä laina joka täyttää nämä ehdot. Eikä tämän tarvitse edes tarkoittaa että et saisi niitä tyypillisiä pikalainoille kerrottuja etuja, kuten nopeaa rahojen saantia ja hakemisen helppoutta.

Vaikka kyseessä olisi edullinen laina pitkällä maksuajalla, ei se tarkoita etteikö sitä voisi saada myös nopeasti ja helposti!

Käytännössä on hieman eri tilanne mikäli haetaan suurta lainaa tai pientä pikalainaa pitkällä maksuajalla. Kuten ymmärrettävää on, on usein isommissa lainoissa pidemmät maksuajat kuin niissä kaikkein pienimmissä. Mahdollista on myös saada pikalaina pitkällä laina-ajalla, mutta nämä lainat ovat selvästi harvinaisempia kuin isojen kulutusluottojen kohdalla.

Samaten lainojen korot ja muut kustannukset ovat usein edullisempia isoissa lainoissa, joskin jos asiaa tarkastelee euromääräisesti niin pienet vipit ovat lähes aina tietenkin halvempia kuin isot lainat. Lisäksi mitä pidempi on laina-aika, sitä enemmän sille ehtii myös kustannuksia tulemaan joka on ehkä se ainoa merkittävä heikkous pitkällä maksuajalla.​

Pieni laina pitkällä maksuajalla

PIenissä lainoissa on mahdollista muutamasta paikasta saada jopa pieneen alle 500 euron vippiin jopa vuoden maksuaika jota voidaan pitää melko pitkänä aikatauluna koko huomioiden. Ehkä harvoin on kuitenkin niin tärkeää saada 200 euroa 12 kk maksuajalla, mutta esimerkiksi 1000 euron lainoissa voi 12 kuukauden maksuaika olla monille jo sen takaisinmaksua paljonkin helpottava asia.

Ottaen huomioon näiden pienten vippien kovemmat korot, ei tämä kuitenkaan tule kauhean halvaksi. Kuitenkin jos lainasumma on​ melko pieni, ei se euromääräisesti välttämättä maksa kauhean paljoa, ja voi olla tämän pidemmän maksuajan väärti.

Lainaa heti edullisesti

Mitä pidemmästä maksuajasta ja isommasta lainasta puhutaan, sitä tarkemmin kannattaa tarkastella myös lainan hintaa ja kustannuksia. Siinä missä 10 % ero koroissa ei välttämättä kovin paljoa tunnu pikku vipeissä, voi se tehdä isonkin loven kukkaroon kun kyseessä on iso joustoluotto monen vuoden laina-ajalla.

Tietenkin on aina viisasta vertailla lainoja tarkkaan, mutta edullinen laina on tärkempi kun kyseessä on iso laina. Sen takia kannat​taakin asiat vertailla tarkkaan, siis oikein erityisen tarkkaan, kun on hakemassa isoa lainaa ja tahtoo saada sen halvalla. Halpa laina ei kuitenkaan aina ole se paras, vaan muutkin lainaehdot kannattaa katsoa tarkkaan. Vertailumme avulla uskomme tämän kuitenkin onnistuvan melko helposti ja vaivattomasti!