Pikavippi 24h 2022 – Pikavippi Yöllä?

Onko mahdollista saada pikavippiä 24h päivässä, kellon ympäri koska tahansa?

Tätä kyselee aika moni suomalainen joka kuukausi, ja hyvästä syystä, sillä yöllä on vipin saaminen tehty aika vaikeaksi. Tai suorastaan mahdottomaksi, sillä lain muutoksen 2013 mukaan pikavippejä ei saa maksaa tileille klo 23 ja aamu 7 välisenä aikana.

Periaatteessa siis pikavippi 24h on mahdoton konsepti, mutta asia ei kuitenkaan ole aivan näin yksiselitteinen kuin voisi nopeasti ajatella. Nimittäin pikavippiä voi olla mahdotonta saada yöaikaan tilille, mutta luottoa on mahdollista.

Pikavippi 24h vs Luotot

Laki kieltää nimenomaisesti pikavippien ja pikalainojen maksamisen asiakkaille yöaikaan, mutta ei estä niiden hakemista. Tämän takia pikavippejä voikin hakea netistä koska tahansa, vaikka aamuneljältä jos siltä tuntuu. Monet firmat jopa käsittelevät hakemuksia yöaikaan, varsinkin jos käytössä on koneellinen hakemusten käsittely.

Mikäli vippi on haettu yöllä ja myös hyväksytty maksettavaksi, lähetetään rahat tilille heti kun se on sallittua klo 7:00, ja ne ovatkin sitten tileille yleensä minuuteissa. Tämä on helpoin tapa saada lainaa nopeasti, jos ei ole tarvis saada rahaa yöllä. Jos kuitenkin on aivan pakko saada rahat tilille jo yön aikana, täytyy kääntyä luottojen puoleen, sillä ne toimivat eri tavalla kuin pikavipit, mitä tulee 24h saatavuuteen.

Laki kielsi siis erityisesti vippien antamisen, mutta jätti luotot rauhaan. Syykin on selvä, nimittäin jos luottojakaan ei saisi tarjota yön aikana, tarkoittaisi se mm. sitä, että Visat ja muut luottokortit eivät toimisi yöaikaan. Tämä on ajatuksena sula mahdottomuus, sillä luottokortteja tarvitaan monesti yöaikaan, esimerkiksi matkoilla ja muussakin elämässä. Näin ollen luottoja saa siis tarjota vieläkin yöllä, ja tämä koskee niin kulutusluottoja kuin joustoluottoja. Kun omaat luottotilin jostakin firmasta, voit tehdä sieltä nostoja 24h päivässä, yölläkin ilman ongelmia.

Joustot ovat muutenkin nostaneet suosiotaan nopeasti pikavippien rinnalla, sillä ne tarjoavat parempaa joustovuutta ja usein edullisempaa lainaa kuin vipit. Ne ovat parhaimmilaan kun niitä käytetään kulutukseen, jolloin ei tiedetä aluksi tarkalleen kuinka paljon sitä rahaa oikein tulee käytettyä. Itse luottotilin hakeminen ja ylläpitäminen ei yleensä maksa mitään, vaan kuluja tulee vasta kun rahaa ottaa omaan käyttönsä. Näin ollen ne toimivat hyvin samalla tavalla kuin luottokortitkin. Kuitenkin, kuten luottokorttien kanssa, voi joskus luottotilin ylläpitäminen maksaa joitakin euroja kuukaudessa, joten tämä kannattaa tarkistaa ennen kuin tilin avaa.

Luottotilin avulla onkin mahdollista saada pikavippi 24h, tosin hieman eri nimellä ja tavalla. Kuitenkin jos haluat lainaa yöllä, ovat erityisesti erilaiset joustoluotot ehkä se paras keino sitä saada nopeasti. Ja jos sinulla on jo tili jossakin, on rahan nostaminen äärimmäisen helppoa. Tämän takia voikin pitää vaikka valmiina luottotilia jossakin, jotta sitten saa rahaa erittäin nopeasti jos on niin tarvis. Yleensä tämä ei maksa, mutta kannattaa tarkistaa vielä varuilta, sillä jotkut firmat voivat siitä laskuttaa. Mikäli siis haluat lainaa 24h, avaa oma luottotilisi jo tänään, ja voit saada rahaa myös yöaikaan, nopeasti ja helposti.